ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ - ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ

Κόστος αποστολής – Παραδόσεις

Για την αποστολή χρησιμοποιούμε τα ΕΛΤΑ courier εταιρεία ή πρακτορείο μεταφορών
Το κόστος αποστολής με ΕΛΤΑ courier περιλαμβάνει 2 προσπάθειες επίδοσης, αν δεν σας βρουν η παραλαβή γίνεται από το πρακτορείο, σε περιοχές που δεν υπάρχει πρακτορείο ΕΛΤΑ courier εξυπηρετήστε από το ταχυδρομείο ΕΛΤΑ.
Η αντικαταβολή είναι δυνατή μόνο για αποστολή με ταχυμεταφορική (courier) εταιρεία ή για παραλαβή από το κατάστημα, όχι για παραγγελίες που αποστέλλονται με μεταφορικές εταιρείες
Το κόστος αποστολής των προϊόντων είναι συνάρτηση του βάρους του όγκου του προορισμού και του τρόπου αποστολής.
Για αγορές προϊόντων αξίας 70€ και άνω η αποστολή γίνεται δωρεάν στην ευρύτερη περιοχή Αθηνών.
Σε κάποια προϊόντα υπάρχει δωρεάν αποστολή που ισχύει για συγκεκριμένους προορισμούς πχ στην Αθήνα, ή για συγκεκριμένο τρόπο αποστολής και πληρωμής πχ κατάθεση και αποστολή με ΕΛΤΑ
Ανάλογα με την περιοχή προορισμού και τον όγκο των προϊόντων μπορεί τα μεταφορικά να μην υπολογίζονται αυτόματα, στις περιπτώσεις αυτές, καλέστε μας στο 2118002312 πριν ολοκληρώσετε την παραγγελία, διαφορετικά θα σας καλέσουμε εμείς για ενημέρωση για τα μεταφορικά.
Σε κάποιες περιπτώσεις που η παραγγελία έχει ογκώδη προϊόντα ή από διαφορετικές κατηγορίες, δεν γίνεται ή γίνεται λάθος υπολογισμός τιμής μεταφορικών, σε αυτή την περίπτωση θα σας ενημερώσουμε τηλεφωνικά για το σωστό κόστος των μεταφορικών.
Η παράδοση προϊόντων μεγάλου όγκου γίνεται επί πεζοδρομίου.
Για ογκώδη δέματα η αποστολή γίνεται με μεταφορική εταιρία η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να είναι και δική σας επιλογής.  
Σε αυτή την περίπτωση η πληρωμή με αντικαταβολή δεν είναι εφικτή.
Η παράδοση στο πρακτορείο της μεταφορικής στο σημείο αποστολής γίνετε από εμάς δωρεάν, για παραγγελίες 70€ και άνω.
Η παραλαβή των δεμάτων γίνεται από το πρακτορείο της μεταφορικής εταιρείας στην περιοχή σας, οι μεταφορικές εταιρείες δεν πάνε παντού, ενδέχεται να πρέπει να παραλάβετε από το πλησιέστερο σημείο που εξυπηρετεί η μεταφορική.
Η πληρωμή των μεταφορικών γίνετε από εσάς κατά την παραλαβή. Μπορείτε να μας ρωτήσετε για εκτίμηση του κόστους πριν την παραγγελία. Υπάρχει και δυνατότητα παράδοσης στην διεύθυνση σας μόνο μετά από συνεννόηση με την μεταφορική.
Στην περίπτωση που κατά την παραγγελία σας δηλώσετε παραλαβή από την έδρα μας, και τα προϊόντα έχουν ήδη παραληφθεί από εμάς, και εν συνεχεία ζητηθεί παράδοση κατ' οίκον, η χρέωση διαμορφώνεται εις το διπλάσιο (Προϊόντα με την ένδειξη Δωρεάν αποστολή θα χρεώνονται με μεταφορικά).
Αν δεν επιθυμείτε να επιβαρυνθείτε με τα έξοδα αποστολής μπορείτε να παραλάβετε την παραγγελία σας κατόπιν συνεννόησης, από την έδρα του stospiti.gr που βρίσκεται στην οδό Ηπείρου 28 στο Γαλάτσι
Στην περίπτωση που έχετε επιλέξει ως τρόπο πληρωμής πιστωτική κάρτα, για την παραλαβή της παραγγελίας σας, θα πρέπει υποχρεωτικά να επιδεικνύεται την ταυτότητά σας.


Παραδόσεις

Η επεξεργασία των παραγγελιών, η συλλογή των προϊόντων και οι αποστολές γίνονται καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) κατά τις εργάσιμες ώρες 9:00 - 17:00. Παραδόσεις δεν πραγματοποιούνται τις επίσημες αργίες, τις ημέρες  κατά τις οποίες η αποθήκη μας είναι κλειστή λόγω της ετήσιας απογραφής, καθώς και τα Σαββατοκύριακα (εκτός αν ορίζεται διαφορετικά).

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης

Παραγγελίες που καταχωρούνται στο stospiti.gr τις εργάσιμες ημέρες μέχρι την 13.00 και με την προϋπόθεση ότι τα  προϊόντα είναι  διαθέσιμα, παραδίδονται κατά κανόνα σε 1-3 εργάσιμες ημέρες στην πόλη της Αθήνας. Για τις υπόλοιπες περιοχές η παράδοση διαφοροποιείται αναλόγως και μπορεί να φθάσει τις 5 εργάσιμες ημέρες. Σε περιοχές που χαρακτηρίζονται ως δυσπρόσιτες από τη συνεργαζόμενη εταιρεία ταχυμεταφορών, ο χρόνος παράδοσης μπορεί να είναι διαφορετικός.

Ενδείξεις χρόνου παράδοσης και διαθεσιμότητα

Επισημαίνεται ότι πριν προχωρήσετε στην ολοκλήρωση της παραγγελίας σας, σε κάθε προϊόν  θα βρείτε ένδειξη του αναμενόμενου χρόνου παράδοσης. Ο αναγραφόμενος χρόνος είναι ενδεικτικός και όχι δεσμευτικός και κατά βάση αφορά σε παραδόσεις στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών. Διευκρινίζεται ότι η τελική επιβεβαίωση διαθεσιμότητας πραγματοποιείται κατά την επεξεργασία της παραγγελίας και τη συλλογή των προϊόντων στο κέντρο διανομής, όπου οριστικοποιείται και προγραμματίζεται η αποστολή της παραγγελίας σας σε όσα προϊόντα επιβεβαιωθεί η διαθεσιμότητα.
Εφόσον τα προϊόντα δεν είναι διαθέσιμα η SAGNA-stospiti.gr επιφυλάσσεται να μην αποδεχτεί τη συγκεκριμένη παραγγελία και να απορρίψει τη συγκεκριμένη πώληση.
Στην περίπτωση αυτή θα ενημερώσει και επιστρέψει το σύνολο του τυχόν καταβληθέντος τιμήματος της ακυρωθείσας παραγγελίας.
Η επεξεργασία των παραγγελιών γίνεται καθημερινά, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.


Ενημέρωση σε περιπτώσεις μη διαθέσιμων προϊόντων

Για παραγγελίες με προϊόντα που δεν είναι άμεσα διαθέσιμα επειδή έχουν εξαντληθεί ή είναι κατόπιν παραγγελίας, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για τον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης.
Η ενημέρωση συνήθως γίνεται εντός των επόμενων τριών εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της παραγγελίας στα στοιχεία επικοινωνίας - email που συμπληρώσατε στην παραγγελία σας.
Συνιστάται και ο έλεγχος της ενοχλητικής αλληλογραφίας

 

Ολοκλήρωση της αποστολής με την παραλαβή των προϊόντων

Τα προϊόντα της παραγγελίας σας αποστέλλονται και η ευθύνη για τη μεταφορά στο σημείο που μας έχετε υποδείξει και μέχρι την παραλαβή τους από εσάς είναι στην SAGNA-stospiti.gr εφόσον τηρηθούν οι παρακάτω οδηγίες.
Θα πρέπει κατά την παραλαβή να γίνεται σχολαστικός έλεγχος της κατάστασης του προϊόντος και της συσκευασίας του, ώστε να εντοπιστεί οποιοδήποτε  πρόβλημα τυχόν δημιουργήθηκε κατά τη μεταφορά.
Σε περίπτωση που εντοπίσετε τυχόν πρόβλημα στη συσκευασία ή στο προϊόν παρακαλούμε μην προχωρήσετε στην παραλαβή  του προϊόντος, αλλά επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.
Ιδιαίτερη προσοχή σε εύθραυστα προϊόντα πορσελάνης ή γυαλιού για ρωγμές ή σπασίματα
Αν δεν γίνουν τα παραπάνω τυχών ζημιά είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη.
Εάν η μεταφορά πραγματοποιηθεί με δικά σας μέσα ή με μεταφορέα που έχετε επιλέξει εσείς η ευθύνη της μεταφοράς βαρύνει εσάς.
Σε κάθε περίπτωση εάν διαπιστώσετε πρόβλημα αμέσως μετά την παραλαβή, αυτό θα πρέπει να το δηλώσετε άμεσα στον μεταφορέα.
Αμέσως μετά παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας γνωστοποιώντας μας τη σχετική δήλωση που κάνατε στον μεταφορέα.


 Υπαναχώρηση & Επιστροφές Προϊόντων 
 
 Αν το προϊόν που αγοράσατε εμπίπτει σε μία από τις παρακάτω περιπτώσεις, μπορείτε να ζητήσετε την επιστροφή του η οποία γίνεται σύμφωνα με τα παρακάτω.
- Σε περιπτώσεις τεχνικού προβλήματος και κάλυψης εγγύησης: θα πρέπει να απευθυνθείτε στο αρμόδιο Κέντρο Επισκευής.
 Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την παράγραφο Εγγυήσεις – Service.
- Σε περιπτώσεις όπου το προϊόν δεν λειτουργεί κατά την στιγμή της παραλαβής και επιθυμείτε αντικατάστασή του με νέο και όχι επιστροφή: για αντικατάσταση του προβληματικού προϊόντος και συγκεκριμένα σε όσες περιπτώσεις υπάρχει και προβλέπεται από τον κατασκευαστή συγκεκριμένη διαδικασία αντικατάστασης, η οποία αναφέρεται ως διαδικασία Dead On Arrival ή "DOA"δείτε την παράγραφο Εγγυήσεις – Service


Δικαίωμα Υπαναχώρησης

Εάν είστε φυσικό πρόσωπο (καταναλωτής) και η αγορά σας προορίζεται για προσωπική χρήση κι όχι για την εξυπηρέτηση της ατομικής σας δραστηριότητας, τότε δικαιούστε να υπαναχωρήσετε εντός 14 ημερολογιακών ημερών, επιστρέφοντάς μας το προϊόν. Το δικαίωμα υπαναχώρησης ισχύει εφόσον το προϊόν βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση σε κλειστή συσκευασία και η επιστροφή γίνεται με δικό σας μέσο και κόστος εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα της υπαναχώρησης (είτε το επιστρέφετε εσείς, είτε το αποστέλλετε με κάποιο μεταφορέα). Εφόσον εγκριθεί η επιστροφή,  θα σας επιστρέψουμε στο σύνολό  του το τίμημα που έχετε καταβάλει για τη συγκεκριμένη αγορά, με τον ίδιο τρόπο που το έχετε εξοφλήσει.
Κάποια προιόντα όπως καλύμματα λεκανών, μάσκες προστασίας προσώπου ή άλλα αντίστοιχα είδη, δεν επιστρέφονται ούτε αλλάζονται για λόγους υγιεινής
Στα επιστρεφόμενα χρήματα δεν περιλαμβάνονται έξοδα αρχικής αποστολής

 
Όροι και προϋποθέσεις για την άσκηση του δικαιώματος Υπαναχώρησης
Το δικαίωμα υπαναχώρησης μπορείτε να το ασκήσετε εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή του προϊόντος ώστε να θεωρηθεί εμπρόθεσμη και δεν χρειάζεται κάποια επιπλέον αιτιολόγηση από εσάς.
Σε περίπτωση έγκυρης άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης προϋπόθεση για την επιστροφή είναι το προϊόν να είναι στην αρχική του κατάσταση, να είναι άθικτη η συσκευασία (κλειστή) και να περιλαμβάνονται όλα τα παρελκόμενα, τυχόν δώρα, συνοδευτικά προϊόντα και υλικά. Προσοχή υπάρχουν προϊόντα που αν βγουν από την συσκευασία δεν ξανασυσκευάζονται, οπότε δεν είναι δυνατή η επιστροφή, πχ πανιά σκίασης, καμπίνες ντουζιέρας.
Σε περίπτωση όπου το προϊόν έχει χάσει την αξία του λόγω κακής μεταχείρισης η οποία ξεφεύγει από την απλή εξέταση της λειτουργικότητας και των χαρακτηριστικών του προϊόντος, δεν είναι δυνατή η υπαναχώρηση ή ανάλογα την περίπτωση θα πρέπει να αποκαταστήσετε με χρηματική αποζημίωση τη μείωση της αξίας του. Σε αυτήν την περίπτωση από το ποσό που θα σας επιστρέψουμε, θα αφαιρεθεί η συγκεκριμένη χρηματική αποζημίωση. Σε κάθε τέτοια περίπτωση θα ενημερωθείτε πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία πίστωσης και επιστροφής των χρημάτων. Ειδικά στις περιπτώσεις εξαρτημάτων και ανταλλακτικών όπου το υλικό απαιτεί κατάλληλη τεχνογνωσία τόσο για την επιλογή του όσο και για την εγκατάσταση του και το οποίο δεν μπορεί να λειτουργήσει σαν αυτόνομη μονάδα, θεωρείται ότι η αποσφράγιση της συσκευασίας του συνεπάγεται αυτόματα ότι έχει χάσει τουλάχιστον το 50% της εμπορικής του αξίας και σε περίπτωση υπαναχώρησης θα πιστώνεται ανάλογα στο 50% της αξίας τιμολόγησης, εκτός και αν αφορά αγορά που πραγματοποιήσατε έπειτα από δική μας πρόταση.

Σε περίπτωση χτυπημένου προϊόντος ο πελάτης έχει δικαίωμα υπαναχώρησης με επιστροφή χρημάτων ή αντικατάσταση του ελαττωματικού προϊόντος με νέο υπό την προϋπόθεση ότι το προϊόν έχει ελεγχθεί κατά την παραλαβή, παρουσία του μεταφορέα (σημειώνεται ότι ο μεταφορέας είναι υποχρεωμένος να παραμείνει κατά τη διαδικασία αποσφράγισης των προϊόντων).  Στην περίπτωση αυτή, τα έξοδα επιστροφής(ή και της νέας αποστολής, στις περιπτώσεις αντικατάστασης/αλλαγής) θα βαρύνουν την Εταιρεία.

Εξαιρέσεις του Δικαιώματος Υπαναχώρησης: Το δικαίωμα Υπαναχώρησης δεν ισχύει για τις περιπτώσεις που εξαιρούνται από την κείμενη νομοθεσία και νομολογία, όπως προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί για εσάς με δικές σας προδιαγραφές, προιόντα που έγιναν παραγγελία αποκλειστικά για εσάς, υπηρεσίες που έχουν ήδη εκτελεστεί, προϊόντα που δεν είναι κατάλληλα για επιστροφή για λόγους υγείας εφόσον έχουν αποσφραγιστεί, προγράμματα και λογισμικό που έχει αποσφραγιστεί κλπ
 
Επιστροφή λόγω παράδοσης λανθασμένου προϊόντος: Στην περίπτωση που το προϊόν που σας αποστείλαμε είναι διαφορετικό από αυτό που παραγγείλατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την αγορά του χωρίς χρέωση μεταφορικών. Η επιστροφή του προϊόντος, σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να γίνει μόνο εάν το προϊόν βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση και με πλήρη αυθεντική κλειστή συσκευασία.
Έξοδα αποστολής: η επιστροφή για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις γίνεται με δικό μας κόστος.
  
Στις παραπάνω περιπτώσεις εκτός της Υπαναχώρησης, η όποια αντικατάσταση ή πίστωση θα γίνεται αφού ελεγχθεί το επιστρεφόμενο προϊόν και διαπιστωθεί μετά τον έλεγχο ότι υπόκειται σε διαδικασία αντικατάστασης ή πίστωσης σύμφωνα με τα παραπάνω.


Προκειμένου να ασκήσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης  θα χρειαστεί να μας το γνωστοποιήσετε με μια αίτηση 
Η αίτηση υπαναχώρησης μπορεί να σταλεί άμεσα ηλεκτρονικά, με συστημένη επιστολή ή  μπορείτε να την προσκομίσετε με δικά σας μέσα  την Εταιρία μας και θα πρέπει να έχει τον αριθμό της παραγγελίας σας και τα στοιχεία σας.  Δείγμα αίτησης

Επιστροφή με κατεστραμμένη - παραποιημένη αρχική συσκευασία λόγω αμέλειας του πελάτη/αποστολέα, οτιδήποτε αυτοκόλλητη ταινία πάνω στο κουτί (πχ έγγραφα μεταφοράς) ή σημειώσεις με στυλό/μαρκαδόρο, δεν θα γίνεται αποδεκτή.

Σε είδη προσφοράς λόγω εξαντλήσεως, δηλαδή τελευταία κομμάτια δεν γίνονται επιστροφές
Σε είδη που δεν υπάρχουν άμεσα και γίνεται παραγγελία ή διατίθενται κατόπιν παραγγελίας,  δεν γίνονται επιστροφές
Τα πλακίδια είναι πάντοτε με παραγγελία και δεν γίνονται επιστροφές
Τα Υδρομασάζ είναι ειδική παραγγελία. Δεν υπάρχει η δυνατότητα ακύρωσης, ή επιστροφής παραγγελίας.


Εγγυήσεις- Service

Κάθε προϊόν συνοδεύεται από Εμπορική Εγγύηση καλής λειτουργίας η οποία προσφέρεται από τον κατασκευαστή, καλύπτεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει ο κατασκευαστής και σε εγκεκριμένα από αυτόν Κέντρα Επισκευής και η οποία έρχεται να σας καλύψει επιπρόσθετα των νομίμων δικαιωμάτων σας.
Για πληροφορίες σχετικά με την εμπορική εγγύηση του προϊόντος που αγοράσατε από το www.stospiti.gr ανατρέξτε και στη συσκευασία του προϊόντος. Επιπροσθέτως μπορείτε να συμβουλευτείτε και την ιστοσελίδα του κατασκευαστή.

ΠΡΟΣΟΧΗ Σε περίπτωση που το προϊόν που μόλις παραλάβατε έχει υποστεί ζημιά κατά τη μεταφορά ανατρέξτε στην ενότητα Τρόποι Αποστολής – Παραλαβής.
Οι αποστολές από και προς τα κέντρα επισκευών γίνονται πάντοτε με δικό σας μέσο και κόστος, εκτός των περιπτώσεων που προβλέπεται κάποια ειδική διαδικασία από τον κατασκευαστή.

 

Διαδικασία Αντικατάστασης DOA

Έκτος από τα οριζόμενα ως ανωτέρω στο νόμο δικαιώματα, για ορισμένα προϊόντα μπορεί να προβλέπεται η δυνατότητα εμπορικής αντικατάστασης λόγω DOA (αφορά Αντικατάσταση προϊόντος με Τεχνικό Πρόβλημα κατά την παράδοση Dead-On-Arrival).
Η δυνατότητα αυτή εφόσον παρέχεται από τον κατασκευαστή αφορά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από την αγορά και ισχύει συνήθως για λίγες ημέρες από την ημερομηνία αγοράς (ισχύει διαφορετικός χρόνος για κάθε προϊόν από 3 έως 30 ημέρες ανάλογα με τον κατασκευαστή). Στη περίπτωση λοιπόν που το προϊόν καλύπτεται από την υπηρεσία αντικατάστασης DOA και επιθυμείτε να την ενεργοποιήσετε, θα πρέπει να ακολουθείται η προβλεπόμενη από τον κατασκευαστή διαδικασία αποκατάστασης εντός του προβλεπόμενου από την διαδικασία χρόνου.
Εφόσον προβλέπεται αντικατάσταση και όχι επισκευή, τότε το προϊόν αποστέλλεται στο εγκεκριμένο από τον κατασκευαστή σημείο επιστροφής για έλεγχο και έγκριση αντικατάστασης και πάντοτε σύμφωνα με την πολιτική DOA που ισχύει από τον κατασκευαστή. Λόγω του ότι κάποιοι κατασκευαστές ενδέχεται να παρέχουν υποστήριξη στο χώρο σας, είναι σημαντικό να επικοινωνείτε εκ' των προτέρων με τον πάροχο της εγγύησης ώστε να ενημερωθείτε για τις επιπλέον δυνατότητες – παροχές εγγύησης που παρέχει ο κατασκευαστής.

Διαδικασία:

Για να εκμεταλλευτείτε την δυνατότητα DOA όπου και όταν αυτή προβλέπεται από τον κατασκευαστή θα πρέπει να τηρείται η διαδικασία όπως ακριβώς την έχει περιγράψει ο κατασκευαστής.
Σε κάθε περίπτωση, για να γίνει επιστροφή περίπτωσης DOA θα πρέπει το προϊόν να συνοδεύεται από το αντίγραφο του «Παραστατικού Αγοράς», να είναι σε άρτια κατάσταση το ίδιο και η συσκευασία του, να συνοδεύεται με όλα τα παρελκόμενα του, να είναι εντός της προβλεπόμενης από τον κατασκευαστή χρονικής διάρκειας DOA και να συνοδεύεται από αναλυτική περιγραφή του προβλήματος κατά την συμπλήρωση της Φόρμας Επιστροφών.
Σε περιπτώσεις όπου απαιτείται από τον κατασκευαστή να έχει προηγηθεί η διάγνωση βλάβης και έγκριση αντικατάστασης από εξουσιοδοτημένο Κέντρο Επισκευής πριν την έναρξη της διαδικασίας DOA, η τελευταία θα γίνεται δεκτή εφόσον έχει προηγηθεί η σχετική έγκριση του Κέντρου Επισκευής
Σημειώνεται ότι η διαδικασία DOA ενδέχεται να υπόκειται υπό την έγκριση του κατασκευαστή ακόμη και μετά από την παραλαβή του προϊόντος στο κέντρο διανομής μας και η αποστολή του προς επισκευή προϊόντος στο Κέντρο Επισκευής καθώς και τα έξοδα μεταφοράς επιβαρύνουν εσάς.

Για κάθε επιπλέον πληροφορία που χρειάζεστε μπορείτε να επικοινωνείτε με το
Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών.

Αποστολή της παραγγελίας σας σημαίνει πλήρη αποδοχή των Γενικών Όρων Συναλλαγών.

Αρμόδια για κάθε διαφορά ορίζονται τα Δικαστήρια των Αθηνών. Η σύμβαση διέπεται από το Ελληνικό Δίκαιο.

NEWSLETTER

Γραφτείτε στα νέα μας

Το site αυτό χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας.

Μπορείτε να μπλοκάρετε τα cookies από τις ρυθμίσεις του browser σας. Πληροφορίες

Αποδέχομαι

EUROPA websites must follow the Commission's guidelines on privacy and data protection and inform users that cookies are not being used to gather information unnecessarily.

The ePrivacy directive – more specifically Article 5(3) – requires prior informed consent for storage or for access to information stored on a user's terminal equipment. In other words, you must ask users if they agree to most cookies and similar technologies (e.g. web beacons, Flash cookies, etc.) before the site starts to use them.

For consent to be valid, it must be informed, specific, freely given and must constitute a real indication of the individual's wishes.

However, some cookies are exempt from this requirement. Consent is not required if the cookie is:

  • used for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication, and
  • strictly necessary in order for the provider of an information society service explicitly required by the user to provide that service.

Cookies clearly exempt from consent according to the EU advisory body on data protection- WP29pdf include:

  • user‑input cookies (session-id) such as first‑party cookies to keep track of the user's input when filling online forms, shopping carts, etc., for the duration of a session or persistent cookies limited to a few hours in some cases
  • authentication cookies, to identify the user once he has logged in, for the duration of a session
  • user‑centric security cookies, used to detect authentication abuses, for a limited persistent duration
  • multimedia content player cookies, used to store technical data to play back video or audio content, for the duration of a session
  • load‑balancing cookies, for the duration of session
  • user‑interface customisation cookies such as language or font preferences, for the duration of a session (or slightly longer)
  • third‑party social plug‑in content‑sharing cookies, for logged‑in members of a social network.